SWVVO-RUW

Voor V(S)O- scholen

Melden bij het RUW loket

Eén loket voor alle aanvragen

Soms zijn de beschikbare middelen niet voldoende om een leerling de benodigde ondersteuning te bieden. Dan kunt u de leerling bij het RUW Loket aanmelden voor advies en/of extra ondersteuning.

Het RUW Loket adviseert scholen, kent tijdelijke arrangementen toe en coördineert de toelating tot het speciaal onderwijs. Als VO-school kunt u bij ons extra financiële middelen aanvragen, maar ook ondersteuning in natura: denk aan hulp door een ketenpartner. Als VSO-school kunt u bij ons extra financiële middelen aanvragen, mocht de ondersteuning uit het tlv-budget voor een leerling niet toereikend zijn.

Voor uw aanvraag gebruikt u de 1-Loketmodule van Onderwijs Transparant. Afhankelijk van uw aanvraag zijn verschillende documenten nodig. Altijd verplicht zijn een ingevuld en geëvalueerd ontwikkelingsperspectiefplan (OPP) en een verslag van het op overeenstemming gericht overleg met ouders (OOGO).

 

Toegang tot Onderwijs Transparant

Onderwijs Transparant (OT) is in onze regio de enige route om een aanvraag voor extra ondersteuning of een toelaatbaarheidsverklaring voor het VSO te doen. Alle VO-scholen in onze regio hebben toegang tot deze digitale werkomgeving.

 

Specifiek voor het VSO

Bent u een VSO-school en werkt u al met Onderwijs Transparant, dan kunt u eenvoudig toegang tot de omgeving van SWVVO-RUW aanvragen. Dit doet u door een bericht met uw inlognaam van OT en het daaraan gekoppelde mailadres te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij vragen dan of Onderwijs Transparant u toegang geeft tot onze OT-omgeving.

Bent u een VSO-school en hebt u geen inloggegevens van OT, dan kunnen wij deze voor u aanvragen. Geef in een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aan dat u inloggegevens wilt ontvangen. Dan ontvangt u een korte vragenlijst. Als u deze invult en naar ons mailt, vragen wij inloggegevens voor u aan.