SWVVO-RUW

Voor ouders

Deze arrangementen zijn er

Het kan zijn dat uw kind aan basisondersteuning niet genoeg heeft. Het samenwerkingsverband biedt dan arrangementen aan voor extra ondersteuning. Binnen de eigen school, binnen een bovenschoolse onderwijsvoorziening of binnen het VSO.

 

Arrangementen op de eigen school

Leerlingen die tijdelijk meer ondersteuning nodig hebben, kunnen terecht in de trajectvoorziening van hun school. Soms is daar intensievere begeleiding bij nodig. Dan kan de zorgcoördinator van de school bij het samenwerkingsverband een arrangement aanvragen. Dat maakt het mogelijk om tijdelijk ondersteuning van buiten in te schakelen, bijvoorbeeld op het gebied van gedrag, schoolse vaardigheden of leerondersteuning.

 

Arrangementen buiten de eigen school

Soms kan een leerling ook met extra ondersteuning tijdelijk geen onderwijs volgen op de eigen school. Voor die situaties zijn er arrangementen waarbij de leerling (tijdelijk) niet meer op de eigen school zit.

 

De bovenschoolse onderwijs- en zorgvoorziening (BOZ)

Eén van die arrangementen buiten de eigen school is de bovenschoolse onderwijs- en zorgvoorziening (BOZ). De BOZ is bedoeld voor leerlingen uit regio Utrecht West met opvallend gedrag. Dit kunnen leerlingen zijn die tijdelijk geen onderwijs meer kunnen volgen omdat ze op school helemaal zijn vastgelopen of omdat ze schoolangst hebben. Zij werken in drie tot zes maanden toe naar terugkeer naar het voortgezet onderwijs. Op de eigen school of elders.

Is de BOZ voor uw kind misschien een oplossing? Dan wordt u samen uitgenodigd voor een intakegesprek. Daarin wordt gekeken welke ondersteuning uw kind nodig heeft om weer met succes naar school te kunnen gaan. In een traject op maat leert uw kind sociaal-emotionele of gedragsmatige belemmeringen te overwinnen. Dat traject duurt tussen de drie en de zes maanden.

Het kan zijn dat terugkeer naar het voortgezet onderwijs niet mogelijk blijkt. Dan zoekt de BOZ samen met u en uw kind naar een alternatief zodat uw kind toch een diploma kan halen of kan instromen in een geschikte vervolgopleiding.

Tijdens de BOZ blijft uw kind ingeschreven op de eigen middelbare school. In de BOZ is plaats voor 24 jongeren. Zij volgen maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 14.30 uur les en begeleiding.

BOZ, Polanerbaan 13B in Woerden.

Meer informatie via contactpersoon Harmen Rabbers, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 0348 – 50 72 21.

 

Het VSO

Een andere mogelijkheid is plaatsing op een school voor voortgezet speciaal onderwijs (VSO) die de gewenste ondersteuning biedt. Dit kan een tijdelijke plaatsing zijn. Een snelle overgang is dan wel in het belang van de leerling. Daarom hebben wij de samenwerking met VSO-scholen in de omgeving versterkt.

In regio Utrecht West zijn geen scholen voor VSO. Wij werken samen met tientallen scholen in omliggende regio’s. Met de volgende scholen hebben we meer dan gemiddeld contact:

Berg en Bosch Onderwijs, Bilthoven en Houten

Beukenrode Onderwijs, Doorn

De Kleine Prins, Hilversum en Utrecht

Drostenburg, Amsterdam

VSO Heuvelrug College, Zeist

Kesper College, Gouda

Krommerijn College, Utrecht

De Lasenberg, Soest

STIP VSO, Utrecht

VSO Alphons Laudy, Amsterdam